Welkom bij

Wereldwinkel Albrandswaard

Een zonnige Fair Trade Day

Afgelopen zaterdag 12 mei was het Fair Trade Day.  Deze dag stond in het teken van eerlijke handel voor al die boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden die via Fairtrade kunnen werken om hun situatie te verbeteren. Om extra aandacht te geven aan deze dag, organiseerde de Wereldwinkel Rhoon een eerlijke proeverij.

 

 

Onder het mom van  ‘ruiken, zien en proeven’ kon het winkelend publiek kennis maken met de fair trade producten.  Er werd koffie, thee en diverse sappen geschonken voorzien van een chocoladekoekje. De chocolade liefhebbers konden de Tony’s Chocolonely smaken proeven. Rond twaalven kon men kennismaken met een heerlijke gele curry uit Thailand geserveerd met pandanrijst. Dit gerecht viel in de smaak! Deze curry is heel makkelijk zelf te maken. Roerbak de groenten met de curry en een blikje kokosmelk en serveer met de rijst.

Verder zocht het winkelend publiek nog naar een geschikt Moederdag cadeau. De ontbijtpakketjes in Fair trade tas waren in trek! De Wereldwinkel kan zeker terugkijken op een zonnige Fair Trade Day.